SenzaGen attraherar intresse efter artikel i DI’s bilaga DI Almedalen

En artikel i tisdagens bilaga till Dagens Industri, DI Alamedalen, där SenzaGen talar om framtiden och utvecklingen för företaget lockar intresse.

Från artikeln

"Nya lokaler, försäljning och planerade kontor utomlands – det är vad som står på agendan för bioteknikbolaget SenzaGen. De långsiktiga satsningarna är många, berättar Anki Malmborg Hager, som tillträdde bolaget som vd i oktober förra året."

Vad som gör företaget och dess produkt GARD extra intressant är det faktum att man jobbar med mänskliga celler vilket ger en större möjlighet att titta på vilka mekanismer i kroppen som ligger bakom en allergisk reaktion. Detta erbjuder ett bättre och även säkrare sätt att komma ifrån djurtester när man säkerhetstestar kemikalier och ingredienser för så väl kosmetika och farmakologiska preparat som finkemikalier och ingredienser i livsmedel. Företaget ligger långt fram i utvecklingen av sina proteintester och luftvägssensitivisering och säljer redan sina tester för hudsensitivisering.

VD Anki Malmborg Hager säger vidare i artikeln angående listningen på Affärsvärlden 33-lista

– Det har genererat mycket uppmärksamhet vilket vi förstås är stolta över. Vi har alltid varit övertygade om att våra tester har varit värda att satsa på, nu bekräftar omvärlden det också. Det har gett oss en extra skjuts i att vilja, våga och kunna.

Läs artikeln i DI Almedalen här