Laboratory Technicians till SenzaGen i Lund

Vår verksamhet i Lund växer starkt och vi söker fler drivna medarbetare till vårt labb 

SenzaGen avser att bli en ledande aktör inom djurfri toxikologisk testning och driva omställningen från djurtester till metoder som bättre överensstämmer med hur människor biologiskt fungerar. Som innovativt bolag har SenzaGen utvecklat en teknologiplattform som ersätter djurförsök vid bedömningar om kemikalier kan orsaka allergiska reaktioner på huden eller i luftvägarna. GARD-plattformen kombinerar genomiska data från mänskliga celler med maskininlärning vilket gör metoden både effektivare och mer träffsäker än traditionella djurbaserade metoder. Nyligen godkändes testmetoden GARDskin av OECD och bolaget står nu inför sitt kommersiella genombrott.

Älskar du att labba och vill vara med på en spännande tillväxtresa?

Vi söker två Laboratory Technicians som är nyexaminerade eller med något års erfarenhet, som vill arbeta med den senaste tekniken för att bedöma om kemikalier kan påverka människors hälsa. Hos oss får du arbeta med engagerade och drivna kollegor, utvecklas inom ditt arbetsområde samt arbeta med ett meningsfullt uppdrag. Organisationen präglas av en entreprenörsdriven kultur där alla medarbetare arbetar prestigelöst mot tydliga och ambitiösa mål och där varje medarbetares bidrag gör stor skillnad för bolagets väg framåt.

Dina arbetsuppgifter

  • Som Laboratory Technican arbetar du med in vitro-metoder och med utrustning som pipetteringsrobot, flödescytometer och Bioanalyzer.
  • I rollen krävs det att du håller dig uppdaterad kring kvalitetssystem, GLP-ackreditering, och arbetar därefter.
  • I din roll kommer du att analysera, sammanställa och dokumentera resultat som våra Study Directors sammanställer till kund.
  • En viktig del av ditt arbete är att planera och genomföra underhållsarbete och att agera som instrumentansvarig.
  • Vi jobbar i team och strävar efter att kontinuerligt effektivisera och optimera vårt laboratorie- och kvalitetsarbete.

Din utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

Du är utbildad till Biomedicinsk analytiker (BMA) eller har en annan likvärdig universitetsutbildning. Du talar och skriver flytande svenska samt behärskar engelska på en hög kommunikativ nivå. Det är meriterande om du har erfarenhet av laboratoriearbete inom cell- eller molekylärbiologi och erfarenhet av att arbeta i ett kommersiellt ackrediterat laboratorium.

Som person är du är ansvarstagande, noggrann och förstår värdet av dokumentation och kvalitetsarbete i laboratoriet. Samtidigt är du bra på att hitta lösningar, är flexibel och kan hantera förändringsarbete i en kommersiellt driven verksamhet. Du gillar att arbeta i team men trivs också med att ta eget ansvar och leverera resultat med hög kvalitet och enligt tidsplan.

Vi erbjuder

Heltidsarbete, 40h/vecka, i bolagets lokaler i Lund. I tjänsten kan det framöver komma att ingå även schematjänstgöring på kvällar och helger. 

Ansökan

Vi är inne i en semesterperiod vilket innebär att vår tillgänglighet för frågor är något begränsad. Intervjuerna beräknas börja i augusti.

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till Åsa Nyhlén, VP Operations senast den 31 juli 2022: asa.nyhlen@senzagen.com.