Vi anställer! – Är du vår nya kollega?

Laboratorieingenjör

Vi behöver förstärka vårt team med en engagerad och strukturerad person som trivs med rutinarbete i en dynamisk verksamhet!

Vill du arbeta med produkter som förbättrar människors hälsa utan att använda djurförsök? Då är tjänsten som laboratorieingenjör hos oss något för dig!

Om SenzaGen

SenzaGen AB är ett publikt Biotech-bolag som erbjuder och utvecklar den nya generationens djurfria testmetoder för bedömning av immunotoxikologiska egenskaper hos bl a kemikalier och komplexa blandningar. SenzaGen AB bildades 2010 som ett spin-out bolag från Institutionen för Immunteknologi, Lunds Universitet. Idag har bolaget 20 anställda och våra kunder finns inom kosmetika-, kemikalie- och läkemedelsindustrin. SenzaGen har mottagit flertalet utmärkelser såsom plats på Ny Teknik och Affärsvärldens 33-lista två år i rad, PWCs SKAPA Innovationspris samt Dagens Industris Gasellsprånget. SenzaGen noterades på Nasdaq First North i september 2017 och vi finns på Medicon Village i Lund.

Om GARD

GARD (Genomic Allergen Rapid Detection) är en state-of-the-art in vitro-plattform som med hjälp av patenterade genomiska biomarkörsignaturer och maskininlärning bedömer kemiska substansers kapacitet att orsaka hud- eller luftvägsallergi. Testet är unikt då det efterliknar människans immunreaktion.

SenzaGens ledande produkt, GARDskin, är en vetenskapligt granskad analysmetod med en mycket hög noggrannhet på >90%. Tillsammans med vår nästkommande produkt, GARDpotency, genomgår GARDskin för närvarande en validering hos OECD och ECVAM.

Arbetsuppgifter

  • Delta i kund- och utvecklingsprojekt som laborativ resurs
  • Utföra laboratoriearbete enligt gällande kvalitetssystem och inom överenskomna tidsramar
  • Dokumentera och sammanställa analysdata
  • Köpa in förbrukningsmaterial till laboratoriet
  • Ha ansvar för den dagliga driften på laboratoriet
  • Aktivt deltaga i interna möten

Kvalifikationer

Du har en examen som biomedicinsk analytiker eller motsvarande med flera års erfarenhet av laboratoriearbete i cellbiologisk miljö och är van att genomföra analyser enligt metodbeskrivning. Kunskaper inom cellodling, flödescytometri och RNA-hantering är särskilt meriterande. Du besitter naturligt ett kvalitetstänk. Du är kommunikativ i svenska och engelska i tal och skrift samt är van att arbeta med Officepaketet. Som person är du strukturerad, noggrann och har stort fokus på att leverera arbete med hög kvalitet och i tid. Du känner ansvar och engagemang för din uppgift och du är flexibel och trivs att arbeta i en grupp där alla strävar mot samma mål. Då vi är ett litet sammansvetsat team lägger vi stor vikt på lämplighet och personlighet.

Vi erbjuder

Som anställd hos SenzaGen erbjuds du att arbeta i en kreativ och engagerande miljö och vara del i ett innovativt företag som ligger i frontlinjen inom in vitro-metodik och sensibilisering. Företaget befinner sig i en spännande fas där alla strävar mot att ta företaget och vår vision framåt! Tjänsten är en 6 månaders provanställning med mål att övergå i en tillsvidareanställning. Tjänsten är heltid (40 timmar/vecka) med placering hos SenzaGen på Medicon Village i Lund.

Ansökan

Du ansöker till tjänsten genom att e-posta ditt CV och personliga brev till ansokan@senzagen.com senast 2018-07-15. Vi hanterar ansökningarna löpande så vänligen skicka din ansökan snarast!

Kontaktperson är Maria Agemark (0707-713114 eller maria.agemark@senzagen.com) men notera att din ansökan behöver registreras hos ansokan@senzagen.com

ANSÖKAN SOM PDF