SenzaGen får order på 1,7 MSEK från ny världsledande kund inom biotech-industrin

SenzaGen har fått uppdraget att testa substanser från ännu en ny global kund inom biotech-industrin. Uppdraget är värt 1,7 MSEK och omfattar djurfria tester för hudsensibilisering, inklusive SenzaGens unikt högpresterande testplattform GARD®skin. Testerna kommer att utföras på koncernens GLP-certifierade laboratorier i Lund och på dotterbolaget VitroScreen i Milano under fjärde kvartalet 2023 och första kvartalet 2024.

Kunden är en världsledande aktör inom biotech med global närvaro och forskning inom flera kemitekniska områden. Genom testningen vill de undersöka om deras nya produktkandidater kan orsaka allergiska reaktioner på huden.

”Genom denna order breddar vi ytterligare vår portfölj med ännu en världsspelare som väljer oss för att ersätta djurförsök med mer etiska metoder. Förvärvet av VitroScreen har stärkt vår position inom hudsensibilisering och öppnar nu nya möjligheter på marknaden. Med vår kombinerade produktportfölj erbjuder vi våra kunder ett komplett testerbjudande, vilket ger dem snabba och pålitliga testresultat för deras rankning av produktkandidater”, säger Peter Nählstedt, VD och koncernchef på SenzaGen.

Kärnan i SenzaGens verksamhet är innovativa tester och tjänster inom djurfri toxikologi och effektivitetstestning. Innovationerna bygger på bolagets breda expertis inom olika teknikområden, inklusive genomik, maskininlärning och mänskliga vävnadsmodeller. Genom att erbjuda unika och banbrytande innovationer som bättre överensstämmer med hur människor reagerar biologiskt, driver SenzaGen på utvecklingen bort från djurtester.