SenzaGen är ett av Sveriges snabbast växande teknikbolag

SenzaGen utvecklar och säljer djurfria kemikalietester och är nu ett av Sveriges snabbast växande teknikbolag enligt Deloittes årliga rankning Sweden Technology Fast 50. Under de senaste fyra åren har SenzaGen haft en genomsnittlig tillväxt på hela 1433 procent. Av de 50 bolagen på listan kom SenzaGen på plats 18.

”Att rankas som ett av Sveriges snabbast växande teknikföretag är ett bevis på att vår affärsmodell gett fantastiska resultat och att det vi gör ligger helt rätt i tiden. Vi är otroligt stolta över hur våra innovationer bidrar både etiskt och vetenskapligt när vi hjälper företag att ställa om bort från djurförsök och samtidigt ger dem testresultat som är direkt applicerbara på oss människor. Som VD känner jag en enorm stolthet över vårt team som levererat dessa resultat. De ligger till grund för denna utmärkelse och stärker oss verkligen i vår fortsatta tillväxtresa”, säger Peter Nählstedt, VD och koncernchef på SenzaGen.

Rankningen i Sweden Technology Fast 50 baseras på tillväxten i nettoomsättningen de senaste fyra åren.

”Det känns fantastiskt att vi i 20 år har fått uppmärksamma svenskt entreprenörskap i techbranschen genom Sweden Technology Fast 50. Årets bolag speglar inte bara Sveriges ledande position inom innovation utan också skiftningar vi sett i samhället de senaste åren, inte minst inom GreenTech med tekniska lösningar för att driva på klimatomställningen och MedTech där teknik kan användas för att stärka vården. Vi är glada över att få fira bolagens framgångar och ser fram emot att följa dem framöver”, säger Ester Sundström, partner på Deloitte och ansvarig för Deloitte Sweden Technology Fast 50.

2023 års ranking presenteras vid ett evenemang på Nasdaq i Stockholm den 9 november. Läs mer om priset, bakgrund och mer detaljerade kriterier på www.deloitte.se/fast50.

SenzaGen använder sin breda expertis inom olika teknikområden, inklusive genomik, maskininlärning och mänskliga vävnadsmodeller, för att utveckla bättre och mer etiska testmetoder som kan ersätta djurförsök vid kemikaliers toxikologiska utvärdering.