Anki Malmborg Hager, VD SenzaGen går vidare till riksfinal i SKAPA innovationspris

SenzaGen har gått vidare i Skånes länsfinal till riksfinalen och har därmed möjlighet att vinna det nationella innovationspriset SKAPA, landets största och mest prestigefyllda innovationspris. Skapapriset delas ut till innovatörer med syfte att stödja kommersialisering av deras produkter

SenzaGen har gått vidare i Skånes länsfinal till riksfinalen och har därmed möjlighet att vinna det nationella innovationspriset SKAPA, landets största och mest prestigefyllda innovationspris. Skapapriset delas ut till innovatörer med syfte att stödja kommersialisering av deras produkter.

SenzaGen har tillsammans med tre andra företag i olika kategorier utnämnts till vinnare i länsfinalen i Skåne i SKAPAprisets årliga tävling. Priset delas ut av Stiftelsen SKAPA i samarbete med Almi Företagspartner och ger en möjlighet att vinna ytterligare 550 000 kr (maximalt fördelat på tre pristagare) om de utses till nationell vinnare. Länsfinalens vinnare utsågs under måndagen vid en ceremoni på High Court i Malmö och landshövdingen Margareta Pålsson och Almi Skånes VD Anders Norman var prisutdelare. Alla fyra vinnarna går vidare till den nationella tävlan.

Det är de regionala Almi-bolagen i samarbete med lokala uppfinnarföreningar anslutna till Svenska Uppfinnareföreningen som har utsett länsfinalisterna till priset.

Från Almis pressmeddelande:

Juryns motivering av SKAPAs Utvecklingspris 2015 i Skåne: Anki Malmborg. Anki och hennes bolag SenzaGen har utvecklat en metod för allergitester fritt från plågsamma djurförsök: 

  • Företaget har paketerat avancerad forskning på ett tydligt, kommersiellt sätt och har på kort tid visat att man kan på ett signifikant sätt minimera andelen plågsamma djurförsök väsentligt, och dessutom leverera andra mervärden till olika kundgrupper.

Tävlingen avgörs den 5 november 2015 på årets upplaga av mässan Eget Företag i Stockholm. Prisutdelningen äger rum på den stora Innovationsgalan samma kväll.


För mer information:

Anki Malmborg Hager, VD, SenzaGen AB
amh@senzagen.com
+46 768 284822

Om SenzaGen

SenzaGen AB, ett diagnostikbolag som jobbar mot att ersätta djurförsök, baseras på forskning från Institutionen för Immunteknologi vid Lunds universitet. SenzaGen tillhandahåller överkänslighetstester för kosmetisk, kemisk, farmaceutisk och livsmedelsindustri.

Om Skapapriset

Skapapriset är landets största och mest prestigefyllda innovationspris som delats ut varje år sedan 1986. Priset är, förutom äran, 600 000 kronor och vinnaren kan kalla sig svensk mästare i innovationer. Skapapriset (eller Nationella Utvecklingsstipendiet som är den officiella benämningen) delas ut för 30:e gången år 2015. Huvudsyftet med priset är att ge stöd till innovatörer för att de ska få möjlighet att utveckla sina innovationer till kommersiella produkter. Att stimulera innovationsviljan i Sverige är en nationell angelägenhet för att få en ökad tillväxt. Vi kan därmed skapa fler jobb vilket, inte minst i dagens konjunkturläge, i allra högsta grad är en viktig uppgift.

Se Almis pressmeddelandet på deras Newsdesk