blue senzagen logo

Kommuniké från extra bolagsstämma i SenzaGen

Extra bolagsstämma i SenzaGen AB (“SenzaGen” eller “Bolaget”) hölls idag, den 7 september 2018, varvid aktieägarna fattade följande beslut:

Val av ny styrelseledamot
Extra bolagsstämman beslutade att styrelsen ska bestå av fem ledamöter.

Vidare beslutades att ett årligt arvode till den nyvalda ledamoten ska uppgå till 100 000 kronor (det totala årliga beloppet för styrelsen är 600 000 kronor i enlighet med årsstämmans beslut).

Peter Nählstedt valdes till ny styrelseledamot.

För mer information om Peter Nählstedt och befintliga styrelseledamöter hänvisas till kallelsen respektive information som finns tillgängligt på Bolagets hemsida, http://www.senzagen.com.

För mer information, kontakta:

Anki Malmborg Hager, VD, SenzaGen AB

Email: anki.malmborg.hager@senzagen.com

Telefon: 0768 284822

Om GARD®

GARD® är en grupp med tester för analys av kemikaliers förmåga att starta en allergisk reaktion hos människa. Genom att analysera hundratals markörer genererar GARD® stora mängder data och levererar resultat med över 90 procents precision. Detta kan jämföras med dagens standardmetod – tester på möss – som endast uppnår 70-75 procents precision. SenzaGens test kan dessutom kvantifiera den allergiframkallande potentialen för en kemisk substans.

Om SenzaGen

SenzaGen gör det möjligt att ersätta djurförsök med genetiska tester i provrör för att bedöma om de kemikalier vi kommer i kontakt med i vår vardag är allergiframkallande. Det kan till exempel handla om kosmetika, läkemedel, livsmedel och färgämnen. Bolagets patentskyddade tester är de mest tillförlitliga på marknaden och ger mer information än traditionella utvärderingsmetoder. Testerna säljs i egen regi i Sverige och USA, och genom partners i flera andra länder. De närmaste åren kommer bolaget expandera geografiskt, knyta till sig fler distributionspartners och lansera nya, unika tester. SenzaGen har sitt huvudkontor i Lund och dotterbolag i San Francisco, USA. För mer information, besök http://www.senzagen.com.

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 7 september 2018, kl. 08:50.

SenzaGen är listat på Nasdaq Stockholm First North (ticker: SENZA). FNCA är bolagets Certified Adviser. Mer information om SenzaGen finns att tillgå via http://www.senzagen.com.

Bifogat dokument