SenzaGen får Hedersomnämnande i PwCs årliga Innovationspris

​I tävlingen för årets innovation utsett av PwC och Lund Innovationssystem kammar Malin Lindstedt och Anki Malmborg Hager på SenzaGen hem hedersomnämnande som ett av två bolag och tilldelas 50 000kr

I tävlingen för årets innovation utsett av PwC och Lund Innovationssystem kammar Malin Lindstedt och Anki Malmborg Hager på SenzaGen hem hedersomnämnande som ett av två bolag och tilldelas 50 000kr .

Vid prisutdelningen på Lunds Rådhus den 6 nov mottog vinnaren en prischeck på 150 000 kronor och två projekt; Erghis ”Beröringsfri interaktion i sjukvården” och ”Djurfri allergitest” mottog hedersomnämnande och vardera 50 000 kronor.Årets förstapris gick till Orest Lastow och Lars Arvidsson.

Djurfri allergitest
Ett djurfritt test för att analysera kemikaliers förmåga att framkalla allergiska reaktioner vid hudexponering.Testet, som kallas GARD (Genomic Allergen Rapid Detection), är baserat på mänskliga celler och den genomiska responsen som dessa celler ger då de exponeras för olika kemikalier. Det finns starka regulatoriska och etiska krafter i samhället som verkar mot användandet av djurförsök, varför behovet av en djurfri metod som ersätter djurförsök, är mycket stor.

Bakom innovationen står Malin Lindstedt och Anki Malmborg Hager vid SenzaGen AB på Medicon Village

Om deltagare och jury
Årets tävlingsbidrag kom från olika delar av Skåne från Viken i norr, till Limhamn i söder och Åhus i öster. De höll som vanligt hög klass. Juryn, som hade den svåra uppgiften att utse de tre vinnarna bestod av Charlotta Falvin, Nicholas Jacobsson, Kristina Jarring Lilja, Christer Fåhraeus, Veine Svensson, Marianne Larsson, Sarah Fredriksson och Mårten Öbrink.

Syftet med Innovationspriset är att stimulera innovationsarbetet i Skåne.
Priset inriktas på idéer/projekt med hög innovationsnivå och kommersiell potential.
De som har möjlighet att ansöka om Innovationspriset är företag med säte i Skåne eller personer som antingen bor, arbetar eller studerar vid universitet och högskolor i Skåne.
I årets tävling deltog 29 tävlanden från Skåne. 12 kom från Lund, 6 från Malmö och 2 från Bjärred. Övriga sökande kom från Helsingborg, Limhamn, Oxie, Hörby, Olofström, Viken, Åhus, Ödåkra och Östra Sönnarslöv.